Elastic Storage

(Software Defined Storage)

Az adattárolás és adatmenedzsment feladatainak ellátása egyre komolyabb és komplexebb felkészültséget és tervezést igényel. Az üzlet, az IT és a háttérműködés igényeinek felmérése, becslése sokszor legalább olyan nehéz feladat, mint a napi üzembiztonság, a belső SLA-k és költséghatárok közötti optimális pont megtalálása.

A tervezésre, a megfelelőségre és a költséghatékony működésre megoldás az ún. Elastic Storage (vagy Sofware Defined Storage) megközelítés, amely az IBM legújabb adattárolással foglalkozó termékcsaládjának az IBM Spectrum Storage családnak a tagja.

Regisztráljon az Elastic Storage rendezvényre

A webinar felvételről megtekinthető ( )

A vállalati adatvagyon kezelése, üzemeltetése általában adatközponti szinten zajlik, ahol az adatközpont lehet egy egyszerű NAS, komplett vállalati storage infrastruktúra, de ide tartozik a privát cloud, vagy teljesen outsource-ban üzemelő külső adattárház megoldás is.

A nagy adatközpontok (Google, Yahoo, Softlayer,stb.) sikeres működési modelljének alapja a minél alacsonyabb üzemeltetési költség, a minél magasabb rendelkezésreállás és a változó igényekre történő rugalmas, gyors reakcióképesség. Ezt magas standardizációjú lehetőség szerint minél egységesebb formában történő infrastruktúra biztosításával lehet elérni.

Az IBM Elastic Storage / Software Defined Storage megközelítése az ún. szoftver-alapú tárolómegoldás kapcsán olyan infrastruktúrális megoldásokat nyújt, amelyben minimális számú dedikált eszköz, egységes hálózati struktúra és „off-load” hardver megoldások nélkül biztosít egy folyamatos optimalizációs képességgel rendelkező kiszolgáló IT háttérbázist.

Ennek megfelelően a szoftver-alapú tárolómegoldás bármely adattárolást biztosító szoftver csomag, amely telepíthető standard, általánosan elterjedt (x86 alapú szerver, virtualizációs réteg vagy felhő) és/vagy szabadforgalmú hardver eszközre. Teljes értékű tárolószolgáltatást és kapcsolódást nyújt a menedzselt fizikai adattároló erőforrások közt, lehetővé téve az adatok szabad mozgatását a felhasználók számára.

Technológiai előnyök

Előnyök

Magasfokú skálázhatóság

Az építőelemek lineárisan bővíthetőek, így jól és pontosan skálázhatóak, illetve teljesítményjellemzőik jól prognosztizálhatóak.

Erőforrás optimális kihasználtsága

Az egyes, akár izolált egységek csoportosíthatóak, működésük és kihasználtságuk optimalizálható, így az erőforrások kihasználtsági szintje jelentősen növelhető.

Használati rugalmasság biztosítása

Az építőelemek standard felépítése, az optimalizált kihasználtság és lineáris skálázhatóság és erőforrás újra-allokáció kapcsán a megváltozott igényekre való gyors reagálás válik lehetővé.

Gazdaságosság

Kedvező indulási költségek (beruházás/bérlés)

A rendszer alacsony költségű, standard építőelemekből (szerverekből, tárolóelemek) épül fel, és a bővítésre is ezek szolgálnak.

Alacsony üzemeltetési költségek

A standardizáció, az automatizáció és a szabály-alapú tárolómenedzsment kapcsán csökkenthető az üzemeltetési költség.

Kinek ajánljuk?

Az SDS előnyei a komplex környezet miatt alapvetően:

 • jelentősebb adatvagyont birtokló és menedzselő vállalatok,
 • intézmények,
 • kormányzati szervek és
 • adatközpont szolgáltató cégek

működése kapcsán biztosít jelentős előnyöket.

IBM Spectrum Storage

Az IBM Spectrum Storage termékcsalád az alábbi megoldásokat kínálja még:

 • IBM Spectrum Accelerate
 • IBM Spectrum Scale
 • IBM Spectrum Virtualize
 • IBM Spectrum Control
 • IBM Spectrum Protect
 • IBM Spectrum Archive
IBM Spectrum Scale

A rendezvények további aktualitásai a Facebook () és Youtube () oldalainkon.

USER Rendszerház Kft.

A USER Rendszerház Kft. fő tevékenységi területe IBM hardver- és szoftvertermékek értékesítése, valamint az ezekhez kapcsolódó integrációs, támogatási és fejlesztési szolgáltatások értékesítése. A képviselt termékek és szolgáltatások körét folyamatosan bővítjük, elsősorban olyan területekre koncentrálva, amelyek a legújabb technológiákra épülve kiemelt szaktudást igényelnek és magasabb hozzáadott üzleti értéket képviselnek az ügyfeleink számára.

Az elmúlt 16 év tapasztalata, termék- és projektismerete kapcsán saját programozói kapacitásainkat saját szoftvertermékek és komplett megoldások kifejlesztésére is fordítottuk. Több hazai és külföldi helyi és multinacionális cég használja a USER dokumentum menedzsment megoldását, az archíváló megoldásainkat. Ezen saját termékfejlesztési vonalon Magyarországon elsőként hivatalos NAT tanúsítvánnyal rendelkezünk az USAR elnevezésű hiteles zárt digitális archívum megoldásunk kapcsán.

Cégünk az IBM egyik legnagyobb viszonteladó partnere és integrátora, mind hardver, mind pedig szoftvertermékeket tekintve. A saját fejlesztésű megoldások kapcsán több nemzetközi elismerés és szakmai díjjal is büszkélkedhetünk. IBM gyártói szakmai vonalon Európában egyedülálló pozíciót sikerült kivívnunk:

 • 2010 meghívásos alapon bekerültünk az IBM World Wide Tivoli TOP50 Üzleti Partnere köze, amely kiemelt státusz technikai, technológiai es kereskedelmi szempontokbol is különleges együttműködésnek számít világszinten is.
 • A világon 2014-ben elsőként rendelkeztünk az IBM „Tivoli Accredited for Storage Management Solution GOLD Level” minősítéssel, amely egy meglévő megoldás minőségét, sikerességét értékeli.
 • Egyike vagyunk az IBM tizenkilenc azon globális partnerének, aki sikeres implementációk és igazolt ügyfél referenciák kapcsán megszerezte a „Tivoli Accredited for Tivoli Storage Manager GOLD Level” minősítést.